Malzemeler :
1,5 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1su bardağı balkabağı püresi (fırında pişirip rondodan geçirildi)
1/2 su bardağı tereyağı (eritilmiş-soğutulmuş)
2 yumurta
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı karbonat
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/4 tatlı kaşığı toz zencefil
çeyrek tatlı kaşığı toz karanfil
1/2 su bardağı kadar NUTELLA
Yapılışı :
- Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın ve kek kalıbınızı hazırlayın.
- Bir çırpma kabına tüm kuru malzemeleri eleyerek ekleyin. (un, şeker,tarçın,kabartma tozu , karbonat, tuz,zencefil) bir çırpma teliyle kuru malzemeyi karıştırın kenara alın.
- Ayrı bir çırpma kabına da yumurtayı,balkabağı püresini ve eritip soğuttuğunuz tereyağını ekleyin mixer ile karışana kadar çırpın.
- Spatula yardımı ile iki karışımı birbirine yedirin. Kek harcınız hazır.
- Nutellayı mikrodalga fırında veya benmari usülü ısıtın akışkan olmasını sağlayın.
- Kalıbınıza kek harcınızın yarısını dökün ve arasına nutella gezdirin. Kalan karışımı da dökün son kalan nutellanızı da isterseniz bir çatal ile isterseniz sıkma torbasıyla akıtıp şekil verin. 40 dakika civarı pişirin.
- Kullandığınız kalıbın hacmine göre pişirme süreniz kısalır. Tek bir kalıpta yapacaksanız 40 dakikada ancak pişer , ikiye bölerseniz 30-35 de kürdan testi yapabilrsiniz. Muffin kalıplarında ise 25-30 dk aralığı uygun olabilir. Ama 20 dakikadan önce fırını kesinlikle açmayınız.
- Afiyet Olsun :)
Tarif Pinterestte gezinirken karşımıza çıktı ve görüntüsüyle bizi mest etti hemen denemek istedik. Defalarca da pişirildi ve çok sevildi. ( gather for bread sayfasından adapte edilmiştir)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder