6 Kasım 2016 Pazar

ÇİKOLATALI & FISTIK EZMELİ & MUZLU MUFFIN



Malzemeler :

1 su bardağı un
1/2 su bardağı kakao
1/3 su bardağı yer fıstığı ezmesi ( sürülebilir olanından ama bende parçacıklı vardı onu kullandım) 
3/4 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya ( veya 1 çay kaşığı vanilya özütü )
1/2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı püre edilmiş muz
1/2 su bardağı ayçiçek yağı
2 yumurta





Üzeri için :
Eğer büyük kek kalıplarında yaparsanız muz dilimleri ve akışkan hale getirilmiş(benmari veya mikrodalga fırında ) fıstık ezmeziyle süsleyebilirsiniz. Ben cupcake kapsüllerinde pişirdiğim için üzerine parça çikolata serpiştirdim.)







Yapılışı :
  1. Fırınınız 180 dereceye ayarlayın. Kek kalıbında yapacaksanız yağlı kağıt serin veya yağlayın kenara alın.
  2. Geniş bir çırpma kabına fıstık ezmesi, şeker, muz, sıvıyağ, yumurtalar eklenir ve mixer ile karışana kadar çırpılır. ( vanilya özütü kullanacaksanız buraya ekleyin)
  3. Ayrı bir kapta un, kakao, kabartma tozu, karbonat, tuz, toz vanilya elenerek karıştırılır.
  4. İki karışım spatula ile birbirine yedirilir.
  5. Baton kek kalıbında yapacaksanız 45-50 dakika civarı pişirin. Muzları da en üstüne dizebilirsiniz.
  6. Muffin veya cupcake kapsülleri için ise 30-35 dakika yeterli olacaktır. Kapsüllerin 3/4 ünü doldurun. Yine istersenin her birinin üzerine 1-2 dilim muz ilave edebilirsiniz.
  7. 20 dakikadan önce kesinikle fırının kapağını açmayınız . 
  8. Afiyet olsun :))









( Tarif bromabakery.com sitesinden adapte edilmiştir.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder