Malzemeler :
1 su bardağı un
1/2 su bardağı kakao
1/3 su bardağı yer fıstığı ezmesi ( sürülebilir olanından ama bende parçacıklı vardı onu kullandım)
3/4 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya ( veya 1 çay kaşığı vanilya özütü )
1/2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı püre edilmiş muz
1/2 su bardağı ayçiçek yağı
2 yumurta
Üzeri için :
Eğer büyük kek kalıplarında yaparsanız muz dilimleri ve akışkan hale getirilmiş(benmari veya mikrodalga fırında ) fıstık ezmeziyle süsleyebilirsiniz. Ben cupcake kapsüllerinde pişirdiğim için üzerine parça çikolata serpiştirdim.)
Yapılışı :
- Fırınınız 180 dereceye ayarlayın. Kek kalıbında yapacaksanız yağlı kağıt serin veya yağlayın kenara alın.
- Geniş bir çırpma kabına fıstık ezmesi, şeker, muz, sıvıyağ, yumurtalar eklenir ve mixer ile karışana kadar çırpılır. ( vanilya özütü kullanacaksanız buraya ekleyin)
- Ayrı bir kapta un, kakao, kabartma tozu, karbonat, tuz, toz vanilya elenerek karıştırılır.
- İki karışım spatula ile birbirine yedirilir.
- Baton kek kalıbında yapacaksanız 45-50 dakika civarı pişirin. Muzları da en üstüne dizebilirsiniz.
- Muffin veya cupcake kapsülleri için ise 30-35 dakika yeterli olacaktır. Kapsüllerin 3/4 ünü doldurun. Yine istersenin her birinin üzerine 1-2 dilim muz ilave edebilirsiniz.
- 20 dakikadan önce kesinikle fırının kapağını açmayınız .
- Afiyet olsun :))
( Tarif bromabakery.com sitesinden adapte edilmiştir.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder